„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. rugpjūčio 20 d., Nr.8 (129)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Smagus jaunimo savaitgalis

Igliaukos jaunimo grupelė
Bagotojoje, prie bažnyčios,
su jos klebonu kun. Juozu Fakėjavu

Igliaukos šv. Kazimiero parapijos grupelė jaunimo, paraginti tikybos mokytojos Jurgitos ir  pakviesti mokytojos Astos bei kunigo Juozuko, liepos 9-ąją išvyko į Bagotają. Mus pasitikę labai mieli ir šilti žmonės svetingai priėmė ir globojo savo šeimose.

Vakare susirinkę „Gudyniškėje“ kalbėjome mūsų susitikimo tema „Laisvė – gyvybės alsavimas“. Kiekvienas galėjo išsakyti savo nuomonę, pasiginčyti, padiskutuoti.  Tą vakarą netrūko linksmybių: šokome, žaidėme, giedojome. Žaisdami visi geriau susipažinome ir susidraugavome.

Šeštadienio rytą pėsčiomis iškeliavome į Zapyškį. Kelias buvo tolimas – apie 30 km. Tačiau  neišblėstanti nuotaika ir optimizmas neleido pasiduoti. Pakeliui sustojome Braziūkuose prie įspūdingosios Liepos motinėlės. Kažkada liepos drevėje galėdavę pasislėpti net septyni žmonės. Galiausiai pasiekę tikslą,  lydimi Zapyškio šv. Jono Krikštytojo parapijos klebono Antano,  apžiūrėjome abi  bažnyčias, sužinojome jų istoriją. Vakare parkeliavome į Bagotąją, pailsėjome ir aptarėme visą dieną trukusį nelengvą žygį.

Sekmadienio rytą kartu su  Bagotosios  parapijiečiais dalyvavome šv. Mišiose. Po apeigų atsisveikinome ir išvykome namų link, kupini gražiausių įspūdžių.

Eglė Astrauskaitė

Igliauka, Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija