„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. rugpjūčio 20 d., Nr.8 (129)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Įspūdžiai iš Jaunimo dienų

Igliaukos jaunimas Panevėžyje

Asilaitė Riešutė domino
Jaunimo dienų dalyvius

Paskutinį birželio savaitgalį Igliaukos Šv. Kazimiero parapijos 19 žmonių grupelė viešėjo Panevėžyje, Lietuvos jaunimo dienose „Kelkis ir eik“. Panašiai kaip ir Jėzaus mokiniai, bendrai keliavome, dalinomės maistu, tikėjimo džiaugsmu, miegojome ant žemės, pasimatėme su senais draugais, suradome naujų.

Po įspūdingo LJD atidarymo skirstėmės į teminius užsiėmimus, kurių buvo net 32. Dauguma panoro susitikti su Tiberiados bendruomenės broliais, kurie iš Baltriškių vienuolyno kartu su asilaite Riešute į Panevėžį keliavo pėsčiomis penketą dienų.  Mūsų draugei Karolinai teko garbė užsėdus  ant Riešutės atkeliauti į užsiėmimo, kurio tema „Paklusnumas – kelias į laisvę“, vietą. Šiame užsiėmime sužinojome, kad Tiberiados  broliai prieš devynerius metus į Lietuvą atvyko iš Belgijos ir apsigyveno Zarasų rajone Baltriškių kaime, kuriame įkūrė vienuolyną. Čia jie gyvena kaip ir visi kaimo žmonės: laiko avis,  vištas, bites, dirba ūkio darbus. Tačiau tiki, kad Jėzus gali pakeisti gyvenimą, todėl meldžiasi septynis kartus per dieną, mokyklose skelbia Evangeliją, organizuoja stovyklas jaunimui. Broliai pasirūpino ir LJD simbolika – knygele, kryželiu ir medumi.

Po susitikimo dalyvavome susitaikinimo pamaldose „Cido“ arenoje, kur apmąstėme savo gyvenimą, kad gautume atleidimo dovaną. Juk tam ne visada surandame laiko…                                                                                                                                                     Vėliau klausėmės liudijimų, stebėjome pantonimos grupės pasirodymą, neįgaliųjų šokio judesius,  klausėmės krikščioniškų grupių „Sacerdos“, „Emmaus“. Ir, žinoma, kartu šlovinome Dievą, šokome…

Sekmadienio rytas prasidėjo katecheze, kurioje plačiau buvo aiškinama Šventojo Rašto ištrauka apie paralyžiuotojo pagydymą, vėliau visi dalyvavome šv. Mišių aukoje.

Dvi dienos pralėkė nepaprastai greitai, širdyje palikdamos neišdildomus įspūdžius.

Eglė Astrauskaitė

Igliauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija