„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. liepos 13 d., Nr.7 (152)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Baltijos šalių jaunimo festivalis įkvėpė tūkstančius jaunų žmonių

Laura Bubelevičiūtė

Baltijos šalių jaunimo festivalyje
„Rygos arenoje“ dalyvavo
beveik 20 000 jaunų žmonių

Tarp garbingiausių renginio
svečių – Rygos arkivyskupas
metropolitas Zbignevs
Stankevičs (centre)

Baltijos šalių jaunimo
festivalio Rygoje dalyviai
džiaugiasi gražiu renginiu

Birželio 9 dieną, šeštadienį, Rygoje buvo surengtas Baltijos šalių jaunimo festivalis – vienas didžiausių kada nors šiose šalyse vykusių muzikos renginių, kuriame buvo skelbiama tikėjimo žinia. Dviejuose festivalio renginiuose „Rygos arenoje“ dalyvavo beveik 20 000 jaunų žmonių, atvykusių net iš 12 šalių. Festivalio metu koncertavo pasaulinio garso grupės „Newsboys“, „The Parachute Band“, Maiklas  W. Smitas, Latvijos ir kaimyninių šalių atlikėjai. Gausiai jaunimo auditorijai žodį tarė Franklinas Grahamas, tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys“ („Samaritan“s Purse“) ir Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos (BGEA) vadovas.

Festivalyje pasirodė krikščioniško roko muzikos žvaigždės iš JAV – grupė „Newsboys“, kuri koncertavo per savo pasaulinių gastrolių su albumu „God‘s not Dead“ pertrauką, koncertavo Maiklas Smitas, kuris yra pelnęs ne vieną „Grammy“ ir „Dove“ bei daugybę apdovanojimų už gausiausiai muzikos istorijoje parduodamus albumus. „Rygos arenos“ scenoje pasirodė ir Naujosios Zelandijos žvaigždės – indie-rock muzikos grupė „The Parachute Band“, kuri rengia koncertinius turus po visą pasaulį ir yra žinoma beveik visuose žemynuose. Festivalyje koncertavo ir kaimyninių šalių atlikėjai: Rebecca Kontus (Estija), grupė „Flammo“ (Estija), grupė „Gyvai“ (Lietuva), „Patlis Band“ (Baltarusija). Iš Latvijos atlikėjų dalyvavo grupės „Vestnieciba“, „Ex Animo“ ir „Valdis Indrišonoks & Band“, giedojo jungtinis 600 balsų jaunimo choras, suburtas iš įvairių Latvijos krikščioniškų bendruomenių.

Baltijos šalių jaunimo festivalio renginiai buvo nemokami ir visos vietos „Rygos arenoje“ buvo rezervuotos iš anksto. Per 8000 Festivalio dalyvių atvyko į Rygą organizuotomis grupėmis iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos daugiau kaip 200 autobusų. Apie 9000 sėdimų vietų buvo rezervuota individualiems festivalio internetinės svetainės lankytojams, kurių paraiškų sulaukta net iš 12 skirtingų šalių. Abiejuose Festivalio renginiuose apsilankė per 19 000 žmonių.

Festivalį surengė Baltijos šalių Bažnyčios, bendradarbiaudamos su Billy Grahamo evangeline asociacija (BGEA) iš JAV. Ji turi didelę patirtį organizuodama tokius festivalius JAV ir Kanadoje, tačiau renginys Rygoje buvo pirmas BGEA organizuojamas jaunimo muzikos festivalis Europoje. Pagrindinis festivalio tikslas – pasidalyti su jaunimu istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia ir skatinti teigiamus pokyčius jaunų žmonių gyvenime.

Rengiant festivalį dalyvavo daugiau kaip 300 Latvijos, Lietuvos ir Estijos krikščioniškų bendruomenių. Festivalio dalyviams žodį tarė Latvijos krikščioniškų denominacijų vadovai: Latvijos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios arkivyskupas Janis Vanags, Romos Katalikų Bažnyčios Rygos arkivyskupas metropolitas Zbigņevs Stankevičs ir Latvijos Baptistų bendruomenių sąjungos vyskupas Pėteris Sprogis, kuris buvo Baltijos šalių jaunimo festivalio valdybos pirmininkas. Į festivalio paruošiamuosius darbus buvo įsijungę per 1200 jaunimo savanorių iš skirtingų Latvijos Bažnyčių.

Festivalio auditorijai Rygos arenoje kalbėjo Franklinas Grahamas, BGEA prezidentas ir valdybos pirmininkas bei humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys“ vadovas. Per 30 tarnavimo metų jis yra kalbėjęs daugiau kaip 7 milijonams žmonių visame pasaulyje ir „Rygos arenoje“ jis drąsino Baltijos šalių jaunimą sekti Kristumi.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija