„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. rugpjūčio 29 d., Nr.8 (177)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Rinkosi Gubrės parke

Adelija Radžienė

„Kad džiaugsmo šeimoje netrūktų!“ – su tokiu vilties šūkiu liepos 19 dieną jaunimas ir šeimos rinkosi gražiame Gubrės parke Šalpėnuose. Renginį vedė šalpėniškė studentė Šarūnė Andrijauskaitė.

Suplazdėjus iškeltoms Šeimos ir Šaltupio bendruomenės vėliavoms, jaunimas nuotaikinga programa pasveikino susirinkusius ir visus pakvietė pasigalynėti dviem frontais: jaunimą – sporto varžybose, šeimas – jų parengtose varžytuvėse. Buvo pažadėti prizai, įsteigti Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos ir Gargždų dekanato šeimos centro.

Dienai įpusėjus po atkaklių varžytuvių išaiškėjo mamų mama Filomena Matikonienė, tėčių tėtis Mindaugas Žąsytis, vaikų vaikas Austėja Kareivaitė, o šeimų šeima išrinkta Starkučių šeimyna. Linksmojoje jaunimo estafetėje nepralenkiamas buvo Vaidas Karpavičius, statinę toliausiai numetė Linas Starkutis, o merginų grupėje – Gintarė Matikonytė, tvirčiausia ranka – Ričardo Justo, o tinklinio varžybose nugalėjo komanda „Šaltupis“. Veiksmas vyko ir prie laužo, čia virė rūgštynių sriuba. Dar visi šventės dalyviai buvo pamaloninti šalpėniškių sūriais ir pyragais.

Antroji šventės dalis prasidėjo Plikių parapijos klebono kun. Antano Mačiaus pamąstymais ir patarimais, kaip išlaikyti meilę ir patirti darną šeimoje. Kunigas priminė Dievo planą vyrui ir moteriai, sukūrė juos skirtingus, tad reikalingos didžiulės pastangos vienybei pasiekti. Tam duotas protas, jausmai ir kalba. Svarbu santykiuose išlaikyti teisingumą, tai reikalauja didelės išminties: reikia jausti, kada atleisti, o kada sakyti „ne“, kada priglausti, o kada priminti santuokos priesaiką. „Jei atpažinai savyje pašaukimą šeimai, tai turi priimti sutuoktinį tokį, koks yra, o ne reikalauti keistis, vengti priekaištų ir mylėti save dovanojant, pagarbą išlaikyti visose gyvenimo pozicijose. Tai atrodo paprasta, bet iš tikrųjų yra sunku, tad būtina laikas nuo laiko įsikibti Dievui į ranką, o geriausia – iš vis jos nepaleisti“, – kalbėjo kunigas Antanas.

Pasidalinti savo išgyvenimais bei padiskutuoti šventės dalyviai pagal spalvotas apyrankes susiskirstė į 3 grupes. Jaunimo grupei aktualiausia sužinoti, kodėl verta kurti šeimą ir kaip pasiruošti sėkmingam šeimos gyvenimui. Šiai grupei vadovavo jauna Giedrės ir Roberto Mikužių šeima, auginanti 5 vaikučius. Kitoms dviem šeimų grupėms vadovavo Vlada ir Sigitas Stalmokai bei Adelija ir Stasys Radžiai. Dirbant grupėse ir pristatant rezultatus vyravo viltinga nuotaika: įmanoma būti laimingam šeimoje, jei išlaikomas abipusis pasitikėjimas, ištikimybė, pagarba, atvirumas, atsakomybė, puoselėjama meilė ir tarpusavio supratimas, toleruojami asmeniniai ir kuriami bendri pomėgiai. Turime išmokti vienas kitą gerbti ir turėti drąsos prisipažinti suklydus, atsiprašyti, nebijoti keistis ir siekti tobulėti, atpažinti Dievo valią savo gyvenime. Svarbu kitą išgirsti, kai reikia ir pasibarti, bet gerbiant vienas kitą, nepamirštant, kad tik mirtis gali išskirti.

„Su tokia nuostata džiaugsmo šeimoje nestigs, vyraus Ramybė ir vaikai bus laimingi, – šventę užbaigė pagrindinis organizatorius, jaunimo klubo „Žiburys“ pirmininkas Tadas Kareiva.

Klaipėdos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija