Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 24 d.
Nr.73
(1177)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lietuvių godos

Žurnalistės I.Gintarės pokalbis
su Laisvės Kovų dalyviu, publicistu Baliu Urbonu

(Tęsinys. Pradžia Nr. 67, 69, 71)

Svečiuose pas O.Mikulskienę

I.Gintarė: Ar neatrodys, gerbiamas Baly, kad jūs, prisistatydamas „XXI amžiaus“ skaitytojams, imate ir pasigiriate?

B.Urbonas: Apie save taip viešai ir išsamiai kalbu pirmą kartą. Todėl ir sakau taip, kaip man atrodo. Kaip buvo, kaip yra. Girtis, aišku, nereikia, bet reikia turėti kuo pasigirti. Taigi nepeik praeities, jei davė ji naudos ne tik tau, bet ir kitiems. Juk ir V.Kudirka sakė: „Iš praeities tavo sūnūs / te stiprybę semia...“. Argi ne taip? Beje, per šį laikraštį aš norėčiau pakviesti buvusius radijo laidos „Lietuvių godos“ klausytojus į savotišką talką.


Žymiosios XX amžiaus Lietuvos moterys

Humanistė, filantropė,
pasiaukojusi tautos veikėja

Apie JAV Lietuvių bendruomenės
socialinių reikalų pirmininkę Birutę Jasaitienę

Prof. Ona VOVERIENĖ

Birutė Jasaitienė

„Šiame greitai judančiame pasaulyje, kuriame valdo materializmo siekiai, retas asmuo, nors ir jaustų norą, teatranda laiko ir jėgų padėti kitiems, o dar retesnis pagalbą artimui bei tautai laiko pagrindiniu gyvenimo tikslu. Tokiam altruistiškam ir išskirtiniam asmeniui skiriama 2002 Metų Balzeko Lietuvių kultūros Metų žmogaus premija – humanistei, filantropei, pasiaukojusiai veikėjai Birutei Jasaitienei“, - rašoma pagarbos šiai moteriai pareiškimo komiteto pristatyme (Škiudaitė A.Humanistė, filantropė, tiesiog Birutė // „Draugas“, 2002, rugsėjo 14).

Šio fondo laureatų sąraše – buvęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvių fondo steigėjas dr. Antanas Razma, buvęs Lietuvos ambasadorius JAV Stasys Sakalauskas, solistai Stasys Baras ir Algirdas Brazis, buvusi garbės konsulė Čikagoje J.Daudžvardienė ir kt.


Iš sąskrydžio pajūryje sugrįžus

Fabijoniškių bendruomenė: tikrovė ir viltys

Rugpjūčio 23-24 dienomis Karklėje (Klaipėdos r.), prie Baltijos jūros, vyko Tėvynės sąjungos (konservatorių, krikščioniškųjų demokratų, laisvės kovotojų) tradicinis sąskrydis. Jame dalyvavo apie du tūkstančiai žmonių. Sąskrydį organizavo partijos teritoriniai skyriai. Dalyvių ratas buvo platus: ne tik partijos nariai, bet ir jų šeimos, bendruomenių atstovai, daug jaunimo. Buvo paminėta Juodojo kaspino diena, vyko diskusijų šou „Konservatoriška kryžkelė“, kurią reguliavo Arvydas Vidžiūnas, surengtos sportinės varžybos „Sveikame kūne - linksma siela ir teisingos politinės pažiūros“, koncertavo muzikos ansamblis „Jonis“, buvo organizuotas gražiausių stovyklaviečių konkursas, kuriame pirmą vietą antrus metus iš eilės užėmė Fabijoniškių skyrius. Kalbinome šio skyriaus pirmininką Romualdą Liutkų, Fabijoniškių seniūną Vytautą Sabaliauską, UAB „Fabeta“ direktorių Juozą Barkauską, Žaliųjų ežerų gelbėjimo stoties vadovą, visuomeninį trenerį Joną Slavinską, Lietuvos samariečių bendrijos viceprezidentą Petrą Šakalinį, dalyvavusius sąskrydyje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija