Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dvasinės atgaivos Paberžėje ieškojo dvasininkai ir pasauliečiai

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius

Tėvas Stanislovas palaidotas
Paberžės bažnyčios šventoriuje

Pirmadienį Paberžėje palaidotas tėvas Stanislovas. Laidotuvėse dalyvavo penki vyskupai ir beveik šimtas kunigų. Spausdiname gedulingų šv.Mišių koncelebracijai vadovavusio Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus laidotuvėse pasakytą pamokslą.

Šiandien atsisveikiname su nepaprastu kunigu ir vienuoliu, kurio mirtingieji palaikai atsiguls prie Paberžės bažnyčios. Joje jis ilgus metus tarnavo, priimdamas visus, kas pas jį atvykdavo, ypač buvo jautrus gyvenimo sužeistiems žmonėms – alkoholikams, narkomanams, nusidėjėliams, ieškojusiems dvasinės ramybės ir kelio pas Dievą. Todėl kelią į Paberžę surasdavo ne tik lietuviai, bet ir rusai, estai bei daugelis kitų.


Mylėjęs žmones

A†A kun. Algirdas Mykolas Dobrovolskis – tėvas Stanislovas, OFM Cap. (1918-1944-2005)

Tėvas Stanislovas 2003 metais
Tomo Bauro (ELTA) nuotrauka

Birželio 23 dieną, eidamas 87-uosius metus, Kauno II klinikinėje ligoninėje mirė kun. Algirdas Mykolas Dobrovolskis (tėvas Stanislovas, OFM Cap).

Velionis gimė 1918 m. rugsėjo 29 d. Radviliškyje, mokėsi gimtajame miestelyje ir Kauno jėzuitų gimnazijoje. 1936 metais Plungėje įstojo į kapucinų vienuoliją. Per įvilktuves jam buvo duotas Stanislovo vardas. Noviciatą brolis Stanislovas atliko Plungės kapucinų vienuolyne, vėliau buvo perkeltas į Šiaulių kapucinų vienuolyną, kur atsidėjo filosofinėms ir humanitarinėms studijoms.


Marijonas, katalikiško žurnalo redaktorius

Kun. dr. Stepono Matulio, MIC, antrosios
mirties metinės Nottinghame

Iškilmingų šv. Mišių dalyviai
su Londono lietuvių klebonu
kun. Petru Tverijonu
Židinio kiemelyje

Birželio 18 dieną, šeštadienį, Nottinghame paminėjome Didžiosios Britanijos lietuvių mylimo kun. dr. Stepono Matulio, MIC, mirties antrąsias metines. Pasimeldėme prie kun. S.Matulio kapo Willford Hill kapinių lietuviškame kampelyje. Vėliau Londono lietuvių parapijos klebonas kun. Petras Tverijonas Lietuvių katalikų centre – Židinyje aukojo iškilmingas šv. Mišias už kun. dr. S.Matulio, MIC, sielą. Po iškilmingų šv. Mišių Židinio sodelyje prie kun. S.Matulio atminimui pasodinto ąžuoliuko sugiedojome Maironio „Lietuva brangi“. Dalyvavo būrelis Nottinghamo ir Wolverhamptono lietuvių.


Nenutylantis skausmo aidas

Birželio 19-ąją, sekmadienį, Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo prokatedroje bazilikoje buvo aukojamos šv. Mišios už kunigus kankinius Joną Petriką, Vaclovą Balsį ir Justiną Dabrilą. Šv. Mišias aukojo vyskupo generalvikaras kun. dr. Arūnas Poniškaitis, kan. Kęstutis Žemaitis ir kan. Gracijus Sakalauskas. Homilijoje kan. K.Žemaitis sakė, kad mirė dvasininkų budeliai, nes jų sielas suteršė nenuplaunama kaltės dėmė, o nukankintieji liko gyvi, Amžinybės šviesa nušviesti, ir moko žmones atlaidumo. Visiems, net priešams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija