Atnaujintas 2005 liepos 1 d.
Nr.50
(1351)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Popiežius pas Italijos prezidentą

Popiežius Benediktas XVI
kalba Romos Kvirinalo rūmuose,
kur susitiko su Italijos
prezidentu Karlu Čiampiu

Popiežius Benediktas XVI birželio 24 dieną aplankė Italijos Respublikos prezidentą Karlą Čiampį. Popiežiaus ir prezidento susitikimas įvyko Romos Kvirinalo rūmuose, kurie iki Italijos suvienijimo buvo popiežių rezidencija ir kuriuose po 1870 metų apsigyveno Italijos karaliai, o 1946-aisias tapo Italijos Respublikos prezidentų oficialia rezidencija.


„Išvaduotojai“, skleidę siaubą ir mirtį

Petras KATINAS

Kolaborantai (iš kairės) A.Venclova,
J.Paleckis ir sovietinio kapitono
uniforma aprengtas „liaudies
poetas“, prof. M.Biržiškos
pavadintas „prostitucine blake“,
L.Gira įdėmiai klausosi Iljos
Erenburgo nurodymų.
Maskva, 1943 metai

Rusijos imperininkai ir „patriotai“ išvystė didžiulę šmeižto kampaniją prieš buvusį pirmosios Rusijos demokratinės bangos, žlungant Sovietų Sąjungai, veikėją Gavrilą Popovą. Už tai, kad jis Antrojo pasaulinio karo pabaigos 60-mečio proga paskelbė seriją straipsnių apie „didįjį tėvynės karą“. Mat G.Popovas, remdamasis archyviniais dokumentais, amžininkų memuarais, užsienio istorikais ir karo specialistais, atskleidė ne tiktai visiškai betiksles raudonosios armijos karių milžiniškas aukas, bet ir „legendinio“ maršalo G.Žukovo „pergales“, siunčiant tiesiai į mirtį neapmokytus, blogai ginkluotus mobilizuotus rekrūtus.


Garsiausio pamokslininko pasiklausyti susirinko dešimtys tūkstančių

Baptistų pamokslininkas
Bilis Grehemas

Ligotas televizijos pamokslininkas Bilis Grehemas per vieną pastarųjų savo kreipimųsi paragino dešimtis tūkstančių jo pasiklausyti susirinkusių žmonių atgimti Kristuje ir padėti išgydyti pasaulio ligas. 86 metų vyras, JAV žinomas kaip baptistų pamokslininkas, kalbėjo stipriu balsu ir aistringai ragino kiekvieną atverti širdį Biblijai. „Didžiausias šių dienų iššūkis – išmokyti žmones skleisti ne neapykantą, o meilę. Jėzus sakė, kad visi gali pradėti gyventi iš pradžių. Būtent dėl to Jis tvirtino, jog jūs privalote atgimti”, – per savo pusę valandos trukusį pamokslą kalbėjo B. Grehemas. „Žmogaus gebėjimas mylėti atsilieka nuo technologinės pažangos. Tai gali lemti milžiniškas nelaimes ir viso pasaulio katastrofą. Visi mes nusidėjėliai, nė vienas nėra be nuodėmes, todėl kiekvienas privalo iš esmės pasikeisti”, – teigė jis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija