Atnaujintas 2005 liepos 13 d.
Nr.52
(1353)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Moksleivių dainų šventė truko tris dienas

Šokių šventė Kalnų parke

Pagerbiamas vienas
iš Dainų švenčių patriarchų
maestro Antanas Jozėnas
Tomo Černiševo (ELTA)
nuotraukos

Įspūdingu trylikos tūkstančių choristų pasirodymu Vilniaus Vingio parke baigėsi šeštoji moksleivių dainų šventė „Mes – laisvės vaikai“, kurioje dalyvavo per 21 tūkstantis jaunųjų dainininkų, šokėjų, muzikantų, artistų ir dailininkų.

Dainų šventė įsimins ne tik mažiausiems jos dalyviams, bet ir 25 chorų vadovams. Po pirmojo kūrinio, kurį dirigavo vienas iš Dainų švenčių patriarchų maestro Antanas Jozėnas, prie dirigento pulto stojo moksleivių chorams vadovaujantys muzikai iš Pakruojo, Ukmergės, Rūdiškių, kitų Lietuvos miestų ir miestelių.

Šokių šventėje Kalnų parke beveik dviejų valandų trukmės vieningoje kompozicijoje – popchorų, folklorinių, instrumentinių ansamblių kūriniai ir specialiai šventei suburto jungtinio saksofonų orkestro muzika, baletas, liaudies, pramoginiai, sportiniai šokiai, teatras, triukai, pirotechnika.

Sereikiškių parke vyko Tautodailės darbų mugė ir folkloro ansamblių koncertas. Nuo Vilniaus Rotušės iki Baltojo tilto Vilniaus gatvėmis grodami žygiavo pučiamųjų instrumentų orkestrai, kapelos ir folkloro ansambliai.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija