Atnaujintas 2005 liepos 22 d.
Nr.55
(1356)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Lietuvos giesmininkų įvertinimas

Vilniaus Arkikatedros choras Graikijoje apdovanotas sidabro medaliu

Vilniaus Arkikatedros choro
giesmininkai ir jų dirigentė
Violeta Savickaitė-Paciūnienė

Vilniaus Arkikatedros Bazilikos jaunimo choras, vadovaujamas Violetos Savickaitės-Paciūnienės, XXIII tarptautiniame Prevezos chorų festivalyje-konkurse Graikijoje laimėjo sidabro medalį. Garbingu apdovanojimu ir chorui įteiktais diplomais vilniečiai ir miesto svečiai gali pasigrožėti prie įėjimo į pagrindinę Lietuvos šventovę.


Prasmingam gyvenimui reikia dviejų irklų

Birutė NENĖNIENĖ

Susitikimui vadovavo viena
vyresniųjų seserų –
Laimutė Rimkevičiūtė (dešinėje)

Visus šiuos mokslo metus Šventosios šeimos seserų kongregacijos seselė Dalia Vilkaviškio parapijos vaikus rengusi Pirmajai Komunijai ir išpažinčiai, neseniai su dvidešimčia uoliausių mažųjų katalikų buvo išvykusi į vasaros stovyklą Nemunaityje. Tačiau ir ši, ir kita vienuolių veikla bei gyvenimas žmonėms atrodo paslaptingai. Todėl vyskupijos trijų moterų vienuolijų – Šventosios Šeimos, Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo Vargdienių ir Švč. M. Marijos Nuliūdusiųjų Paguodos seserų kongregacijų – atstovės parapijos žmonėms pirmąkart surengė Pašvęstojo gyvenimo dieną, pakvietusios į susitikimą. Pokalbiui vadovavo seselė Laimutė Rimkevičiūtė, jį papildė kitos seserys bei jaunųjų giesmininkų balsai, seserų parodyti vaizdeliai.


Skiemonių padangėje – maldos ir šventės

Raimondas GUOBIS

Paminėtos miestelio įkūrimo 505-osios metinės. Rodos, nesuspėjome gerai apsidairyti, o prie penkių amžių istorijos prilipo dar penkeri metai. Tarsi niekas ir nepasikeitė: toks pat vingiuotas, svaigus išliko kelelis iš Anykščių, tokiu pat grožiu žavi Luksos slėnyje išsidriekęs miestelis – senasis malūnas, bažnyčia, klebonija, istorinis valsčius, kiti pastatai. O štai daugelį metų apleisti riogsoję šaulių namai šviečia baltomis sienomis, čia įsikūrė parduotuvė… Ir žmonės, vieni ūgtelėjo, kiti senstelėjo, kažkas gimė, kitus į kapinių kalnelį nulydėjo…


Dekanas sulaukia Dievo malonių

Neuždengtą Maišiagalos bažnyčios stogą nuo lietaus gelbsti klebono maldos

Maišiagalos dekanas
kun. Juzefas Aškelovičius

Maišiagalos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia – pastolių apsuptyje. Vyksta remontas. Užvertus galvą matyti, kaip aukštyje kaukši vyrai. Svilinantis karštis, akis graužiantis prakaitas – jiems nė motais. Šventovės pavėsyje vyko pokalbis su netrukus gyvenimo 50-metį švęsiančiu Maišiagalos klebonu ir dekanu kun. Juzefu AŠKELOVIČIUMI.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija