Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. kovo 6 d., Nr. 5 (224)


MŪSŲ
RĖMĖJAS

Pro Deo
et Patria


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


Bendruomenėse

Apie pašvęstąjį gyvenimą – su vienuolėmis kraštietėmis

BALBIERIŠKIS.  2015-uosius popiežius Pranciškus paskelbė Dievui Pašvęstųjų asmenų metais, norėdamas pabrėžti, kokia svarbi ši ypatinga Kristaus sekimo forma. Vilkaviškio vyskupijos Prienų dekanato Balbieriškio parapijos „Caritas“ ta proga vasario 22 dieną, po šv. Mišių, pakvietė į susitikimą su parapijiečiais kraštietes seseris vienuoles – Sabiną ir Gertrūdą.

Sesuo Gertrūda (Onutė Vitkauskaitė), kilusi iš giliai tikinčios šeimos, trumpai papasakojo apie savo pašaukimo kelią ir jo sąsajas su pal. J. Matulaičio gyvenimu ir veikla. Šis garsus arkivyskupas yra atnaujinęs Marijonų vienuoliją ir įkūręs Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregaciją. Seserys vienuolės globoja vaikus, padeda senelių globos namuose, seka Dievo Motinos Marijos pavyzdžiu. Visiems susirinkusiems s. Gertrūda padovanojo po lankstinuką apie pal. J. Matulaitį.

Sesuo Sabina (Dalia Uscilaitė) yra pranciškonė, pagal profesiją – farmacininkė. Jau vaikystėje, augdama tikinčių tėvų priežiūroje, buvo ištikima Bažnyčiai, nors mokėsi ateistinėje mokykloje. Bendravo su Onute V., kurios mama vesdavo Kryžiaus kelius. Būsimą vienuolę domino tikėjimo paslaptys, malda buvo tapusi gyvenimo dalimi. Gilesnius apmąstymus sužadino ir mokykloje užduoti klausimi: kodėl lankai bažnyčią, jei sukurtum šeimą su netikinčiu vyru, kaip suderintum tai gyvenime? Dirbdama Lazdijuose, susipažino su vienuolėmis ir bendraudama pajuto tikrąjį savo pašaukimą sekti Kristumi, tai priimti kaip Dievo malonę ir tarnystės pagrindą.

Abi seserys su meile ir pasiaukojimu atlieka savo pareigas, suprasdamos, jog šis pašaukimas nė kiek ne sunkesnis už gyvenimą šeimoje. Vienuolės atsakė į klausimus ir paprašė melstis už pašaukimus.

Vėliau maloniai pabendrauta prie „Caritas“ moterų paruošto vaišių stalo.

Šis susitikimas ne vieną paskatino susimąstyti apie tai, kad vienuolių tarnystė ypač reikalinga šiuolaikiniame sumaterialėjusiame, vartotojiškame pasaulyje.

Irena Juozaitienė

Prienų rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija