„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.8 (136)

2012 m. rugpjūčio 31 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Herojiška gyvybės gynėja

Mindaugas BUIKA

Amerikietė Neli Grei buvo
kasmet JAV sostinėje Vašingtone
žiemą vykstančių žygių už gyvybę
„March for Life“ organizatorė

Nepateisinamas aborto blogis

„XXI amžiaus“ gyvybės gynimui skirtame priede „Pro Vita“, kaip ir visoje tarptautinėje žiniasklaidoje, jau daug kartų rašyta apie visame pasaulyje besiplėtojančius „Žygius už gyvybę“ (angl. „March for Life“), tapusius vienomis didžiausių taikių manifestacijų, kurių dalyviai protestuoja prieš aborto darymo legalumą, pabrėždami žmogiškosios gyvybės kiekvienam vystymosi tarpsnyje įstatyminės apsaugos svarbą. Jungtinių Amerikos Valstijų ir viso pasaulio gyvybės gynėjai su dideliu liūdesiu priėmė žinią, kad rugpjūčio 13 dieną, sulaukusi 88 metų, mirė minėtos nuostabios iniciatyvos pradininkė amerikietė Neli Grei (Nellie Gray), kuri JAV sostinėje Vašingtone suorganizavo pirmąjį „March for Life“ ir iki šiol vadovavo kasmetiniam jo rengimui. Tose manifestacijose sudėtingomis klimatinėmis viduržiemio sąlygomis šimtai tūkstančių jaunų amerikiečių protestuodami mini 1973 metų sausyje šalies Aukščiausiojo Teismo (taip JAV vadinama Konstitucinio Teismo prerogatyvas turinti teisinė institucija) patvirtintą aborto darymo „legalumą“, leidžiantį žudyti kūdikius motinų įsčiose dar prieš jų gimimą.


Tikri vyrai ne dainuoja, o pasigeria, mušasi, vemia ir...

Dr. Aurelijus Veryga

Įžūli reklama – kuo labiau
prasigersi, tuo turtingesnis būsi
Juozo DAPŠAUSKO nuotrauka

Sovietmečiu populiarų posakį, kad kiekviena valytoja gali valdyti valstybę, galima būtų perfrazuoti ir sakyti, kad tai gali daryti kiekvienas aludaris. Seimui renkantis į paskutiniuosius pavasario sesijos posėdžius, aludarių iniciatyva iš darbotvarkės patyliukais dingo klausimas apie įvairių alkoholinių gėrimų vartojimą skatinančių akcijų draudimą. Nieko nuostabaus, juk Aludarių gildijos vadovas Saulius Galadauskas prieš kiekvieną su alkoholio vartojimu susijusio klausimo svarstymą ar balsavimą Seimo nariams išdalina lapelius su nurodymais, kaip reikia balsuoti už vieną ar kitą įstatymo pataisą. Tik tokiuose nurodymuose Seimo nariai neįžiūri nei spaudimo, nei kažkokių savanaudiškų kėslų, tačiau tai matoma nevyriausybininkų siunčiamuose laiškuose ir Bažnyčios paraginimuose balsuoti atsižvelgiant į visuomenės sveikatos motyvus. Taigi pradžioje mano minėta frazė yra ne teorinė prielaida, o šių dienų realybė.


Mirties kultūros akivaizdoje

Kaip jau esame rašę, gyvybės marše „Nuo vandenyno iki vandenyno“ per Lietuvą keliavo Čenstakavos Dievo Motinos paveikslas, skelbdamas žinią, kad šeima, meilė ir gyvybė yra pačios brangiausios dovanos, kuriomis reikia džiaugtis, bet ne jų gėdytis. Šiandien spausdiname ištraukas iš arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus homilijų, pasakytų sutinkant Čenstakavos Dievo Motinos paveikslą Šiluvoje ir Kauno Arkikatedroje Bazilikoje.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija